Новомиколаївська селищна рада
Запорізька область, Запорізький район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

обговорення

Дата: 17.02.2017 11:31
Кількість переглядів: 533

За рибу гроші.

 

Останні дні ми на собі відчули ніщевні удари з боку адміністрації в особі в.о. Грянистого В.І. і його прибічників. У перші дні  після їхніх  атак на нас, було дуже обідно і прикро. Напад будувався на брехні або ж на підміні фактів та розрахунках. Використали і нашу  ментальність, бо нам українцям,  всіх жалко. З нас по суті зробили монстрів, які не бажають  створювати нові робочі міста, не хочуть розбудовувати  інфраструктуру району, а навпаки хочуть розірвать район на шматки.

         Прикро не за їхню брехню, я за те що люди, наші люди, їм повірили і попідписували «їхні» звернення. Нашим  салом, по нашій шкурі.

         З того, що обіцяли, отам  з верху-нічого. На цей рік з обласного бюджету  виділять кошти ті які у 2017 році ми не використали з різних причин. Наприклад:1,4 млн.грн. на придбання сан. бочки на базі авто МАЗ, бо ми провели тендер на закупівлю  такого ж  обладнання  на базі авто ГАЗ 3309.Обіцяють екскаватор  навантажувач бо у томуж таки 2017 році щось сталося у облдержадміністрації  і ця техніка не дійшла на нашу Запорізьку область. Ще дають на капітальний ремонт даху на ЦРЛ 1,2 млн.грн. Всі ті  проекти,  які ми надсилали і просили фінансування лежать без розгляду.  А це в першу чергу водні  об’єкти.

         Що ще обіцяли. Обіцяли надати спеціалістів з області, щоб провести розрахунки по обєднанню. Жданики поїли. Тому вирішили самі, всі голови сільських, селищних рад 22 лютого збираються  з бухгалтерами і малюємо на чистому аркуші.

         Що з того вийде-опублікуємо в газеті.

         Мова буде йти про оптимізацію, яка передбачає скорочення, а не  розгалуження. Хто в першу чергу?- сільська освіта. Тому ніхто не їде і не рахує. На місцевому рівні порахували, що в нас коштів хватить на все ( тобто- зарплата та утримання), ще 2 млн. грн.. останеться на все що забажаємо.

         Я наведу приклад- у 2017 році на благоустрій селищної ради ми зі свого бюджету використали  7 млн.грн. Так, що таке 2 млн. грн. на  весь район?

         Хотілось би спочатку почути від Грянистого В.І. його автобіографію, тоді , може у людей стане більше натхнення на краще життя, яке він їм малює.

«Прилетит вдруг волшебник, в голубом вертолете и  безплатно покажет кино.»

 Шановні Новомиколаївці та мешканці району.

 

Події, які останнім часом сталися на нашій території, я маю на увазі відсторонення керівництва району, по суті не змінили   нашого життя на краще.

         Замість тих приходять інші, але  ще жадніші і хитріші. Я весь час ставлю собі питання: «Чому ми дозволяємо дурити себе, наших близьких і знайомих? Чому ми чекаємо від чужих манни небесної?». Віримо  у казки тих, хто ці казки складає».

         На нашій території іде скорочення робочих місць, в першу чергу це РЕМ, де люди масово звільняються тому що за свою роботу не отримують заробітну плату. Скорочення відбулося у «Пенсійному фонді», «Укртелекомі», майже закрили  «Санстанцію», далі буде, бо то ще не кінець. На 2018 рік освітня субвенція на район похудішала на 6 млн. гривень, яким це боком вилізе для району в цілому? Про це взагалі не потрібно балакати, потрібно робить вид що все добре. Зате постійно іде обговорення про об’єднання  громад. «Потрібно створити одну, тоді і заживемо». Робочих місць стане в рази більше і.т.п. А якщо ні - тоді в усіх бідах людей    винні голови сільських, селищних рад. От і виходить, що крали одні, а винуваті другі. Скільки ще  потрібно заводів  «Продтоварів», щоб зрозуміти, чого ми так живемо.

         Процедура об’єднання  не така вже й хитра, щоб її зрозуміти і виконати. Вхід-вільний, чи то добровільний. Але ж виходу чомусь немає. Процедура об’єднання  у країнах  заходу  відбулася років за 20-ь,  і об’єднання громад, ще не закінчилося. «На манеже - все те же»- торочать за об’єднання , але відповідальності на себе ніхто не бере, а якщо і візьмуть то навряд чи будуть відповідати. Ні одного суттєвого розрахунку, ні на одній   з територій сільських рад. Чому буде краще? - тому, що буде краще!!! Саме цікаве те, що люди  підписують і голосують так, як це потрібно ораторам, а потім жмуться по закуткам і питають один в одного - «чому ми так живемо». Чому в Польщі добре, чому у Грузії добре? Коли ж настане той час, коли ми,  громадяни своєї країни, будемо відповідальні до своєї долі? А хотілося б.  

         До речі. У 2017 році йшли перемовини з  КП «Водоканал» м. Запоріжжя про розірвання основних договорів на поставку питної води у смт. Новомиколаївка заключених у 2000 році. Не отримавши від нас згоди, подали на суд. Більше 3-х місяців ми виборювали  право на питну воду. Як результат- той тариф який є сьогодні у м. Запоріжжя без змін. Суд відбувся у січні 2018 року. Якби програли  то мали б тариф близько 35 грн. за м3. Чи зверталися за допомогою? Зверталися,  але ніхто й пальцем не поворухнув.

         Готуватись до «свого хліба» потрібно, бо так чи інакше  у 2025 році припиняє дію договір між нами і КП «Водоканал». Просимо кошти  для будівництва і розгалуження системи водопостачання у смт. Новомиколаївка з  обласного бюджету  з 2015 року.

         У систему входить і будівництво «Водонакопичувальної станції». Проект зроблений нами  ще у 2015 році і передбачає водопостачання для всього району. Кошти виділені з бюджету Новомиколаївської селищної ради. Так само було і виділення коштів з нашого  бюджету на «Реконструкцію водопроводу Вільнянськ-Новомиколаївка». На той складний для нас бюджетний час ми просили допомогти фінансово другі сільські ради, ніхто не відгукнувся. Водою  користуються всі. Будь ласка, скажіть, хоч комусь  на територію  не дали води? Сьогодні вже ідуть торги, тобто спочатку громада,  а потім кошти. Позиція моя не змінна-спочатку кошти на будівництво (13 млн. грн.) потім обговорення. Не потрібно пиляти гілку на якій сидимо. За сім років роботи нашої команди зроблено багато справ і ми ними пишаємось. Окрім води, , газу, доріг і т.п. зроблено масу регуляторних актів, генеральний план, правила благоустрою селища, за нашою участю зроблені ремонти в ЦРБ, полікліннікі. Комусь  не дали місто в палаті, чи то не пустили в туалет?.

 Спікулювати  на тому, що я не зможу, чи то не хочу йти в одну громаду-безпідставні. Остаточна ціль, ще раз повторююся, один район-одна громада, але не за один день.

         Спроба керувати районом до недавна вже була, коли Микола Олександрович всадив на посаду голови райради Павленка Ю.П.. Не встав, як  герой і не сказав, що це «моя помилка» і скільки коштів роздирибанили з районного  бюджету.

Хлопці трохи перестаралися і як то кажуть «жадность фраєра згубила».Потрібно шукати когось другого. Знайшли дуже швидко, з міста прислали з досвідом роботи у ДАІ.

Що потрібно-земля, яка ще є вільною у районі тобто не оформленою. А тут ще один друг є,  який все зробить з точки зору «чинного законодавства».

Досвід такої роботи вже є,  коли забрали у людей з Новомиколаївки землю, яку виділяли під соціальну сферу, потім сінокоси і пасовища.

Турбота про людей присутня тільки на зібраннях.

До речі, для всіх підприємців на території Новомиколаївської селищної ради ставка оренди земельної ділянки-8 % і це дуже не подобається Миколі Олександровичу. Сплачувати не хоче, і не платить, зате багато розмов щодо втрати коштів які колись надійдуть  при об’єднанні громади. Я не буду оправдовуватись, але своє щастя потрібно виборювати. Є різні приклади:

Покровський район, Дніпропетровська область.

 

«Покровська громада»- 23022 чол. – у складі: с. Покровське, с. Андріївка,  с.Катеринівка, с.Олександрівка.    

 

«Маломихайлівська» - 5476 чол.-  у складі: с. Маломихайлівка, с.Гаврилівка.

 

«Великомихайлівська»-5067 чол.-у складі: с.Великомихайлівське, с.Березове.

 

Запорізька область.

 

«Воздвижівська громада»- 2172 чол.- у складі: с.Воздвижівка, с.Долинка (Гуляйпільський район).

 

«Павлівська громада»- 3904 чол. -у складі: с.Павлівка, с.Семенівка (Вільнянський район).

 

«Петромихайлівська громада»-3117 чол. -у складі: с. Петромихайлівка, с.Дніпровка(Вільнянський район).

 

         Сподіваюсь на підтримку.

                                      

 

 

Селищний голова                                                                     С.І.Шамайда

ШАНОВНІ  МЕШКАНЦІ

Новомиколаївського району

Ми, громадяни України, пишаємося тим, що живемо у демократичній державі, а це означає «свобода слова». У 2014 році ми вперше почули  про «децентралізацію». Адміністрація Новомиколаївського району проводила зібрання всіх сільських і селищних голів, керівників структурних підрозділів і наполегливо, завзято з 4-го разу якби проголосували  за створення однієї громади. Ще тоді було видно, Тернуватська селищна, Самійлівська, Різдвянська, Зеленівська сільські ради  обговорювали створення своєї громади. І як мінімум дві громади повинні  були створити  на території Новомиколаївського району і включити у перспективний план розвитку. Людей із сіл на той час ніхто  не почув.

         У жовтні місяці громадяни зазначених територій розпочали своє обговорення про об’єднання.  І Вони мають на це право. І від того, скільки буде громад на території Новомиколаївського району, назва  району і його місцезнаходження не зміниться. Ніде ж не міняється.

         Сьогодні розповідають про мільйони, які втратила територія, при цьому забувають, що в нашій демократичній країні є рівномірний  доступ   всіх людей і об’єднань до природних і фінансових ресурсів країни. То чому однім дають, а другим «ні». А все просто, не дають, бо нікому просити. Новомиколаївський район  не має свого депутата у Запорізькій обласній раді, та  і керівники району не дуже переймаються потребами території. На об’єднану громаду держава виділяє кошти у вигляді субвенцій, але за умови виготовлення  проектно-кошторисної  документації. У кого вона є? Тільки у Новомиколаївської селищної ради на цей час  виготовлено понад 6 проектів, які пройшли експертизу і чекають  фінансування  з обласного чи державного бюджетів на суму понад 15 млн.гривень. А ще в кого є проекти?

         Об’єднання двох територій у одну громаду, а саме Новомиколаївської селищної і Підгірненської  сільської рад дасть можливість отримати кошти у вигляді субвенції на розвиток території близько 9 млн.грн.  Розподіл цих коштів  залежить від кількості людей які живуть на території. Тобто 7 млн.грн.- Новомиколаївка, відповідно 2 млн.грн.- Підгірне. Новомиколаївська селищна рада пройшла процедуру обговорення об’єднання і направила відповідне звернення до Підгірненської сільської ради.

         Відповіді й досі чекаємо. Наша мета-почати об’єднання громад і стати прикладом для інших. Якщо об’єднання двох територій дасть позитивний результат то тоді  згодом почнеться приєднання других сільських рад до об’єднаної громади.

         Всі звинувачення у наш бік з приводу проведення децентралізації я вважаю  безпідставними.

         Прошу одного-не заважайте.

         І останнє.

         Микола Олександрович Павелко Я ніколи, нікого не боявся і бояться ваших прогнозів і припущень не збираюсь. Ви маєте право висловлювати свою думку, але не маєте права  судити мене і ображати. Це  не красить людину, а навпаки.

         Платіть податки, не бігайте по партіям, майте свою думку, бережіть себе і природу.

 

 

З повагою до людей

 

 

Селищний голова                                                                     С.І.Шамайда

 

Новомиколаївської селищної ради

         27 квітня 2017 року відбулася чергова 18 сесія Новомиколаївської селищної ради Новомиколаївського району Запорізької області на якій були присутні 13 депутатів селищної ради та селищний голова.

         На сесії було розглянуто  фінансові питання. Так були прийняті рішення, щодо виділення коштів з місцевого бюджету селищному комунальному підприємству «Варта» в сумі 56 тис.грн. для придбання додаткового обладнання для виготовлення тротуарної плитки та 50 тис.грн. для підключення адміністративної будівлі та прилеглих до неї будівель по вул. Івана Клевчука, 82 до електромережі (380 В). Вирішено виділити кошти  СКП «Варта» в сумі 30 тис.грн для підключення до електромережі завершеного будівництвом об’єкту «Каналізаційні мережі та споруди на них по вулицях Космічна та (Янишева) Івана Клевчука смт. Новомиколаївка Запорізької області-будівництво».

         Сесією Новомиколаївської селищної ради  було розглянуте питання, щодо виділення додаткових коштів з перевиконання місцевого бюджету на поточний ремонт вулиць в смт. Новомиколаївка:

  • вул. Івана Клевчука - 90 тис.грн.
  • вул. Вільна – 150 тис.грн.
  • вул. Соборності- 90 тис.грн.
  • вул. Лермонтова- 20 тис.грн.

Крім того на сесії розглядалося питання щодо виділення коштів з місцевого бюджету в сумі 10 тис.грн. для проведення святкового  салюту з нагоди святкування Дня пам’яті та примирення , Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

     На жаль рішення з цього питання не було прийнято, так як думка депутатів розділилася порівну.

РЕЗУЛЬТАТИ  ГОЛОСУВАННЯ:

 

«ЗА» 7 чоловік (ШАМАЙДА С.І., БЕРЕДА Н.І., ПЕНЬКОВСЬКА В.Л.,

             ШИШ С.А., ЛИШЕНКО Т.В., КОНОПЛЕНКО М.І.. ТАРАН Н.М.).

 

«ПРОТИ»7 чоловік (ЛЮТА О.В., КАЦЮБА Н.І.. ДОБРЯНСЬКА  Н.А.,

                          ТРЕТИНКО Л.М., ЗАХАРЧУК П.М., ЗЛОБІНА Т.О.)

 

 

«УТРИМАЛИСЬ»   0 чоловік».

 

 

 

 

Селищний голова                                                                                     С.І.Шамайда

 

 

 

По децентралізації

 

            Останнім часом  дуже активно обговорюється питання з децентралізації  влади. Є різні точки зору і припущення, але ніхто точно не береться відповісти-. «чому буде краще». Бюджет  нашого Новомиколаївського району дорівнює 120 млн. грн.. в т.ч. бюджети сільських та селищних рад-майже 20 млн.грн., районний – 40 млн.грн. і 60 млн. грн..- державний. Якщо об’єднаємось в одну громаду буде 50х50. На мою думку дуже хибке положення. Кажуть, що при об’єднанні громад буде більше коштів у громади. Так, буде більше. Але і видатки  стануть більшими, так як до нас перейдуть всі організації (в т.ч. школи, дитячі заклади, і т.д. словом все що є на території всього району. При об’єднанні в першу чергу постраждають сільські ради і вони це дуже добре розуміють. Буде скорочення людей, які отримуються за кошти різних бюджетів. Що в замін?

         Сьогодні Новомиколаївська селищна рада є самою успішною і самодостатньою на  території району. У минулому 2016 році відремонтували доріг на суму більше ніж 2,6 млн.грн. Ремонт та реконструкція вуличного освітлення 200 тис. грн.. Ремонт тротуарів, обслуговування доріг в т.ч. посипали дороги самостійно бо придбали відповідну техніку-60 тис.грн.

         Фінансова допомога у ремонті даху школі ЗОШ №1, спортивним організаціям,  медичним закладам і таке інше, всього не порахуєш.

  1. На 2017 рік заплановано встановлення дитячого майданчика – травень місяць.
  2. Відеоспостереження  по всій протяжності центральної вулиці(10 відеокамер, які будуть передавать зображення через інтернет).
  3. Капітальний ремонт доріг – 4 млн. грн..
    1. вул. Миру
    2. вул. Запорізька
    3. вул. Молодіжна
    4. вул. Дружби
  4. Поточний ремонт доріг – 1 млн. грн..
  5. Поточний ремонт тротуарів – 300 тис. грн..
  6. Реконструкція каналізаційних мереж по вул. Шкільна від будинків 94 та 96  благоустроєм території – 800 тис.грн.
  7. Реконструкція водопровідної мережі по вул. Павла- Маленка.
  8. Будівництво водо накопичувальної станції 9 млн. грн.. (софінансування з обласним бюджетом).
  9. Капітальний ремонт мосту по вул. Івана Клевчука (Яшникова)   - 2 млн. грн.
  10. Реконструкція  вуличного освітлення 100 тис. грн. в т.ч. по вул. Івана Клевчука.

Багато проектів  у розробці, « таких як «реконструкція стадіону ім.. Андрєєва», «Капітальний ремонт будівлі  по вул. Набережна, Івана Клевчука та інше.

         Сьогодні виділені кошти на придбання обладнання,  щодо виробництва тротуарної плитки для власних потреб. Це перспектива на  заміну старих тротуарів та будівництва нових.  Проект на перспективу розвитку.

         Вже сьогодні виділені кошти на придбання нової асонізаторної  машини- 1.080 тис.грн. з обласного  екофонду та 100 тис. з бюджету селищної ради.

         Коли пройде об’єднання громад чи зможемо ми і надалі, як зараз, витрачати стільки коштів на благоустрій селища?

         Шановні Новомиколаївці! Я, як голова Новомиколаївської селищної ради і  депутатський корпус, являємось  представниками нашої громади будь де і будь коли.

         Ми завжди стояли  і стоїм  захищаючи інтереси нашої з вами території.

         Якщо Ви, наші виборці, вирішите створити  громаду, то ми її  створимо.

         Якщо ні-то ні. Хочу Вас запевнити , Я виконаю любе Ваше рішення,  протидіяти Вашій волі не буду і закликаю помірковано підійти до цієї теми, бо назад дороги не буде.

 

 

 

 

Селищний голова                                                                    С.І. Шамайда

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Береда  9-12-65

 

16 лютого 2017 року відбулася зустріч голови Новомиколаївської селищної ради Шамайди  Сергія Івановича з сільгоспвиробниками, які мешкають на території селищної ради. Нажаль багато хто на запрошення голови не відреагував.

 Ціль зібрання – проінформувати платників податків а саме земельного податку про формування бюджету на 2017 рік та використання коштів на потреби селища. У цілому зустріч пройшла успішно, селищний голова довів до відома, що купівля нафтопродуктів на території селища збільшує надходження селищного бюджету через  Акцизний податок з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів . Збір вищевказаних податків скоригований на утримання доріг місцевого значення, проведення капітальних та поточних ремонтів. Тому селищна рада звертається з проханням  до всіх мешканців територіальної громади Новомиколаївської селищної ради підтримати пропозицію голови селищної ради, щодо залишку коштів акцизу на нашій території.  Нагадуємо, що у 2016 році, на поточний та капітальний ремонт доріг використано коштів з місцевого бюджету 3200,00 тис. грн. Дороги селища ремонтуються та утримуються за рахунок коштів місцевого бюджету селищної ради,  ніхто інший участі не бере. Бюджет селища формується на 85% з 2 податків  ( земельного податку та акцизного податку),  тому в цілому селище існує завдяки сільгоспвиробникам, які сплачують  податки та  купують нафтопродукти на території Новомиколаївської селищної ради.

 Новомиколаївська селищна рада та склад депутатів виносить велику подяку всім мешканцям селища які допомагають місцевій громаді. Також нагадуємо, що є офіційний  веб-сайт Новомиколаївської селищної ради, де мешканці маю право ознайомлюватися з публічною інформацією та залишати свої відгуки та рекомендації.

Адреса сайту: http://novomykolayivka.rada.org.ua/.     

 

 

З повагою

Селищний голова             С.І. Шамайда


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь